Oproep Cursus Basis Bedrijfshulpverlening

BHVvrijdag 17 april 2009 14:34

Inleiding

Alle bedrijven zijn verplicht om één of meer medewerkers aan te wijzen als bedrijfshulpverlener (BHV-er). De BHV-er verzorgt binnen een bedrijf de eerste hulp bij ongelukken, bestrijdt een beginnende brand en overbrugt de tijd tot de brandweer of ambulancedienst het werk overneemt.
De BHV-er staat dus centraal bij het creëren van een veilige werkomgeving en bij het beperken van letsel of schade in uw bedrijf. Volgens de Arbo-wet en de Gebruiksvergunning van de Brandweer bent u verplicht om opgeleide BVH-ers in dienst te hebben.
Als er nog geen BHV-ers zijn aangewezen dan is het belangrijk daar nu actie op te ondernemen.
Grontmij | Technical Management is de aangewezen partner voor het verzorgen van de cursussen op het gebied van Bedrijfshulpverlening.
Naast het verzorgen van de cursussen is Grontmij | Technical Management expert in het geven van integrale brandveiligheidsadviezen.

Duur van de cursus

• 2 gehele dagen (niet aaneengesloten)
• Op dag 1 wordt de module EH (Eerste Hulp) met o.a. reanimatie (volgens de nieuwste richtlijnen) en praktijkoefeningen centraal behandeld en op dag 2 de module BO (Brand en Ontruiming) met o.a. blusoefeningen

Diploma

Beide dagen worden afgesloten met een schriftelijk theorie-examen en dienen alle vaardigheden te worden beoefend in de praktijk.
Na het met goed gevolg afsluiten van het examen, dat door het Nederlands Instituut voor Bedrijfs Hulpverlening (NIBHV) zal worden afgenomen, ontvangt de cursist het diploma "Bedrijfshulpverlener".
De cursisten die een diploma BHV behalen, verkrijgen een BHV legitimatiebewijs (pasje) met naam, geboortedatum en afgiftedatum. De geldigheidsduur van het pasje is één jaar. Tevens is aan het diplo-ma een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering gekoppeld. De ongevallenverzekering geeft een dekking voor verzekerde BHV-er tijdens de werkzaamheden als BHV-er (tijdens calamiteiten, oefe-ningen en opleiding).

Herhalingscertificaat

De Arbo-wet verplicht de werkgever ervoor te zorgen dat de bedrijfshulpverlener te allen tijde ade-quaat zijn taken kan uitvoeren. Dit betekent dat de bedrijfshulpverlener zijn kennis en vaardigheden door oefening en/of andere activiteiten op peil moet houden. Door de bedrijfshulpverlener jaarlijks het herhalingscertificaat te laten behalen, toont de werkgever aan te voldoen aan de basisverplichting.
Indien de bedrijfshulpverlener niet jaarlijks een herhalingscertificaat behaalt, vervalt de geldigheid. Bij de herhalingsdag wordt getoetst of de kandidaat nog steeds aan de wettelijke eisen voldoet en de voor-geschreven verrichtingen nog beheerst. Het examen bestaat alleen uit een praktijkdeel, geen theorie-deel. Bij voldoende beoordeling ontvangt de cursist een certificaat en een nieuw pasje.

Inschrijving

Schrijf je voor één van deze cursussen bij mij in: Corné Willemsen. Datum en locatie zullen naar aanleiding van het aantal aanmeldingen bekend worden gemaakt.

Sluiten